Ik ben Jurgen Schnabel,

een herinneringsfotograaf uit Willebroek tegen Mechelen (B).

Mijn naam is Jurgen Schnabel, of de "SCHNABEL" zoals ik meestal genoemd word.

Geboren in 1981 en gepassioneerd herinneringsfotograaf.


Ik heb altijd al een creatieveling geweest en vroeger lag mijn focus voornamelijk op muziek, met een specialisatie in Slagwerk - alles wat met geluid en lawaai te maken had.


Echter, in 2004 veranderde mijn leven toen ik als toeschouwer het WRC-evenement in Duitsland bijwoonde. Daar ontstond mijn liefde en passie voor fotografie. Sindsdien heb ik me vooral gericht op portretfotografie, een specialisatie dat ik nog steeds met grote toewijding uitoefen.Mijn voorkeur gaat uit naar het vastleggen van spontane portretten, het liefst in een 'candid' reportagestijl, vooral als er kinderen bij betrokken zijn.


Met een diepgaande liefde voor Zweden, een land vol natuurlijke schoonheid, een rijke geschiedenis en een unieke taal, staat een buitenlandse bruiloft ergens in het noorden van Europa hoog op mijn verlanglijst.


Zoals je merkt hou ik van dat net iets anders zijn en denken. Kan je je hier in vinden? Dan zijn we misschien wel een match.


Ik beschouw mezelf als een herinneringsfotograaf, omdat ik geloof dat het vastleggen van niet alleen vreugdevolle momenten in het leven belangrijk is. Ook verlies, verdriet en pijn verdienen het om te worden vastgelegd. Ik ben ervan overtuigd dat een afscheidsreportage een waardevolle bron van troost kan zijn in tijden van rouw.

Sinds maart 2023 ben ik vrijwilliger in opleiding bij de VZW Boven de Wolken, waar ik mijn vaardigheden en passie voor fotografie kan inzetten om anderen te helpen in hun rouwproces.

Lid van:

Vrijwilliger bij:

  Vrijwilliger in stage

Publicaties & prijzen: