Het Belang van Spontane Momenten Vastleggen

Spontane momenten vastleggen bij familie die niet mee kunnen vieren - door Fotografie Schnabel

Als de herinneringsfotograaf uit Willebroek, ben ik enorm gepassioneerd in het vastleggen van jullie spontane momenten die zorgen voor blijvende herinneringen. Voor mij draait fotografie niet alleen om mooie plaatjes, maar vooral om de echtheid en de emotie. Ik wil dus vooral dat jullie jezelf of het moment herkennen in de foto’s die ik maak, zonder dat ze te geposeerd of geregisseerd aanvoelen.

Het leven zit vol met (on)verwachte, prachtige en ook triestige momenten die het allemaal waart zijn om te herinneren. Of het nu gaat om een bruiloft, een familiefeest, familiefoto’s, een intieme bijeenkomst, zelfs bij een afscheid… De mooiste herinneringen ontstaan vaak op de momenten en plaatsen wanneer je ze het minst verwacht. Spontane momenten zijn puur en oprecht, ze laten de ware emoties en persoonlijkheden zien.

Spontane momenten van de kinderen tijdens het avondfeest - door Fotografie Schnabel

Ik geloof dat deze momenten de kern van jullie verhaal vertellen. Wanneer jullie dus later terugkijken op de foto’s, wil ik dat jullie diezelfde vreugde, liefde en de emoties opnieuw beleven. Ook pijnlijke emoties mogen herbeleefd worden, Want dat hoort ook bij het leven. Geregisseerde foto’s kunnen enorm mooi zijn, maar voor mij zijn het de ongedwongen, natuurlijke beelden die ik van jullie mag maken die ook echt raken en een blijvende indruk achterlaten.


Ik werk op een manier die zo min mogelijk gestuurd is, voor eender welke opdracht. Ik geef jullie de ruimte om jezelf te zijn en om op een natuurlijke manier te reageren. Te handelen en te beleven alsof ik niet in de buurt ben. Dit zorgt ervoor dat de foto’s die ik maak echt en authentiek zijn. Of het nu gaat om een lach, een traan, een blik of een aanraking, ik ben er om die waardevolle momenten vast te leggen zonder dat jullie het gevoel hebben dat jullie poseren.


Bij een huwelijk zorg ik dat jullie mijn werkwijze leren kennen bij de pre-weddingshoot (indien je het Platinum of Diamond pakket hebt gekozen). Dit zorgt al voor leuke, spontane beelden die jullie een idee geven voor het verloop van jullie huwelijksdag. Tijdens jullie dag beweeg ik me subtiel tussen de menigte en neem vaak verdoken of ‘onzichtbaar’ de foto’s.

“Jurgen heeft onze liefdesdag nog fantastischer gemaakt dan hij al was. Wat een service, wat een mooie foto’s en allemaal in een sfeer van kalmte en rust. Tijdens de fotoshoot geen druk, gewoon onszelf zijn en genieten, wat we dan ook gedaan hebben. Tijdens ons liefdesfeest, moest je zoeken waar hij was, maar aan de foto’s te zien was hij alomtegenwoordig!!! Een dikke aanrader.
Nogmaals bedankt Jurgen!!!!”

Spontaniteit en candid fotografie  tijdens een huwelijksreportage - door Fotografie Schnabel

Voor de foto’s van een communie en lentefeest, maak ik graag de tijd om de viereling te leren kennen. Wat is zijn/haar passie, welke hobby, waar zou je graag foto’s van hebben,…. Ouders willen vaak mooie foto’s, wat begrijpelijk is. (Ik wil deze ook) Maar de vierelingen willen dikwijls deze mijlpaal in hun leven gebruiken om hun persoonlijkheid te laten zien. En hoe spontaner dit gebeurd, hoe origineler de foto’s en kaartjes

Even een boekenpauze tijdens het maken van de foto's voor mijn kaartjes. - door Fotografie Schnabel

Mijn rol als fotograaf is niet alleen bedoeld om wat beelden vast te leggen, maar ook om een comfortabele en ontspannen sfeer te creëren waarin jij je op je gemak kan voelen. Dit is namelijk essentieel om die spontane en natuurlijke momenten te kunnen vangen. Hebben jullie uiteraard graag toch hulp bij het vinden van poses, dan help ik uiteraard graag.


Langsgaan bij familie die niet op de viering kunnen zijn door ziekte, ook dat doe ik met plezier en zorgt voor onvergetelijke herinneringen. - Door Fotografie Schnabel

Fotografie is meer dan alleen een dienst, het is een manier om herinneringen te bewaren voor de toekomst. De foto’s die ik maak, worden gekoesterd door jullie en door de generaties na jullie. Ze vertellen een verhaal dat verder gaat dan woorden, een verhaal van liefde, vreugde, verbondenheid en zelfs verdriet.

Als jullie je foto’s herbekijken, wil ik dat jullie niet alleen de beelden zien, maar ook de gevoelens en herinneringen die eraan verbonden zijn. De spontaniteit in mijn foto’s zorgt ervoor dat jullie deze kostbare momenten telkens weer opnieuw beleven.

Benieuwd naar wat ik voor jullie kan betekenen? Ik nodig jullie van harte uit voor een informatief gesprek. Tijdens dit gesprek kunnen we jullie wensen en verwachtingen bespreken en kan ik meer vertellen over mijn werkwijze.

Laten we samen kijken hoe we jullie bijzondere momenten kunnen vastleggen op een manier die recht doet aan wie jullie zijn. Boek je informatiegesprek vandaag nog en laten we beginnen met het vastleggen van jullie unieke verhaal.


Jurgen Schnabel

Neem gerust contact op via mijn website of Whatsapp me rechtstreeks om een afspraak te maken. Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten en samen onvergetelijke herinneringen te creëren.

Met warme groet,

Jurgen Schnabel (Herinneringsotograaf bij Fotografie Schnabel)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *